Marketing tradicional i marketing digital. En què es diferencien?

Qui no ha sentit parlar hui dia del marketing digital? Però… sabem diferenciar-ho del marketing tradicional?

Comencem definint ‘marketing’, que segons definicions oficials és “el procés de planificació i execució de la concepció, fixació de preus, comunicació i distribució d’idees, béns i serveis per a crear intercanvis que satisfacen els objectius dels individus i les organitzacions”.

Una bona estratègia de marketing permet guanyar una millor comprensió del client ajustant la proposta a una sèrie d’aspiracions, frustracions i necessitats reals d’aquest.

Aquesta planificació ha de respondre als famosos QUINS, COM, QUI, QUAN, ON I PER QUÈ.

Amb l’aparició d’Internet, les relacions humanes i la manera en el qual les empreses tracten d’atraure a nous clients es va veure modificat per complet. En aquest moment, va ser quan va nàixer el marketing digital.

El marketing digital es diferencia del tradicional en:

− Mentre que el tradicional busca principalment augmentar les seues vendes amb estratègies de comunicació massiva (publicitat impresa; marketing directe; classificats i pàgines grogues; publicitat en punt de venda; espot en televisió; relacions públiques; clients potencials), el marketing digital enfoca la seua estratègia més en les experiències i interaccions dels clients (display, SEO, SEM, SMO… En pròxims articles tractarem aquests conceptes).

− L’avantatge del marketing digital respecte al tradicional és que et permet conéixer al teu públic, els seus gustos, la seua edat, la seua ubicació… per a així elaborar un pla de marketing especialment dirigit al teu públic objectiu.

Tots dos tipus de marketing són molt importants per a aconseguir uns objectius establits depenent del tipus de consumidor al qual es dirigisca:

− Smart-consumer: aquell que s’informa abans de comprar.

− Prosumer: produïx i consumix continguts. Una tendència que les xarxes socials han brindat a les relacions entre empreses i consumidors, basada en la interacció entre tots dos grups.

En Nous Tractes oferim als nostres clients un assessorament personal en el qual recomanem quin tipus d’estratègies de marketing dur a terme, tant tradicional com digital, sent aquest últim el més usat per les empreses a través de l’ús de plataformes digitals i d’accés a Internet.

Si tens un negoci i vols augmentar les teues vendes i donar-te a conéixer en Internet, contacta amb nosaltres i t’ajudarem a aconseguir el teu propòsit.

Bibliografia:
https://rockcontent.com/es/blog/marketing-tradicional-vs-marketing-digital/
Manual de la comunicación publicitaria, Pedro P. Gutiérrez, José L. Martín y Tania Suerio, Campgràfic Editors, S.L.